Onze diensten

Diensten die u kunnen helpen bij problemen, overlast of benodigdheden.

Wespennesten & Aziatische Hoornaars

Sinds 2015 operationeel in het verdelgen van wespennesten en sinds 13 augustus 2022 is Imkerij Torbeyns, als één van eerste in onze regio, gecertificeerd en door de Vlaamse overheid erkend in de expertise van het neutraliseren van de Aziatische Hoornaar.

Ik ondersteun ook de nestopsporingen in onze regio en ben het regionaal aanspreekpunt voor meldingen van de Aziatische hoornaars. .

Er zijn zelden wachttijden, en de wespenverdelging gebeurt even professioneel als door de openbare brandweer. We gebruiken dezelfde middelen en geven dezelfde garantie.

Zijn de wespen na enkele dagen ( 10 dagen ) niet weg, dan komen we nog eens terug voor een tweede gratis behandeling.

Imkerij Torbeyns heeft zich gespecialiseerd in het kweken van raszuivere, zachtaardige Buckfast koninginnen. De selectie wordt hier gedaan met het oog op de beste eigenschappen van onze eigen KI en eilandteelt koninginnen.
Onze darrenlijnen worden ook met de grootste zorg geselecteerd om de goede eigenschappen in onze koninginnen te kweken.

Op regelmatige basis laten wij onze koninginnen mee bevruchten op een andere Buckfast bevruchtingsstand. Zo kunnen er ander lijnen mee ingekruist worden om inteelt te voorkomen en om de goede eigenschappen van Buckfast te kunnen blijven behouden.

Naast onze KI kweek sturen wij jaarlijks ook een aantal koninginnen mee naar een Buckfast bevruchtingseiland.
Om zuivere fo eiland teeltkoninginnen te verkrijgen, vergt dit meer werk en stiptheid. Daarom liggen de onkosten van een eilandkoningin iets hoger, waardoor deze dan ook duurder zijn in aankoop.
Er zijn verschillende raszuivere kweeklijnen aanwezig op onze stand.

Wenst u graag een koningin met specifieke eigenschappen, dan kan u ons hiervoor altijd contacteren

Stand- en eilandbevrucht & Kunstmatige inseminatie

Scheppen van bijenzwermen

Een bijenzwerm is deel van een bijenvolk dat de korf verlaat om een nieuw volk te vormen.
Hebt u ergens een zwerm zien hangen? Dan kan u ons altijd contacteren om deze te komen ophalen. Elke zwerm die wordt gevangen, geven we gratis weg aan beginnende imkers.

Contacteer ons vrijblijvend

Bij Imkerij Torbeyns is uw tevredenheid onze prioriteit. Contacteer ons hierom altijd vrijblijvend zonder verplichtingen. 

Wij helpen u graag verder